Livet med en hundvalp

Nu har vi haft vår lilla Amy i 3 veckor och oj vad hon har vuxit och ändrats på denna korta tid. Ibland när hon sover sött i min famn önskar jag att hon inte skulle växa mera. Varje dag ser man hur hon utvecklas och jag tycker att det går alldeles för fort! Nu är vår lilla charmtroll hela 10 veckor gammal.
 
 
 
 
 
 
 
Den första veckan kändes det som att det enda hon gjorde var att äta och sova. Världen var väldigt stor och allt var nytt för henne. Hon var väldigt beroende av närhet, kärlek och ville inte bli lämnad ensam för en minut. Men varje dag lärde hon sig något nytt. Före vi hämtade henne var vi förberedda på att det kommer vara väldigt mycket jobb i början. Mycket jobb ÄR det men de första nätterna och dagarna gick bättre än jag hade förväntat mig. Kanske var det för att jag läst mycket på nätet om när folk skrivit att de första dagarna består av gnällande och matvägran. Amy sov och åt relativt bra de första dagarna tack o lov.
 
Redan när vi var och hälsa på henne (då hon var 5 veckor gammal) märkte vi att hon var väldigt tuff av sig och social, och det håller i sig fortfarande. Hon är nyfiken och modig, utforskar allt och är väldigt social av sig. Hon är inte rädd för människor utan hälsar glatt och klagar inte fast främlingar plockar upp henne i famnen. På min studentfest sov hon i gästernas famn och när det var dags för en gäst att gå hem förflyttade hon sig till nästa. Nuförtiden är hon ganska full med energi så det är inte lika lätt att få henne att hållas i famnen (om hon inte är trött då förståss).
 
 
 
Desto äldre hon blir, desto busigare blir hon. Nu har hon också börjat hitta på olika hyss så man ska ha tålamod och nerver. Ibland när hon har överloppsenergi och springer omkring som en galning så vet man inte vart man ska ta vägen. Men på några sekunder kan springandet, ljudet av mattor som flyger omkring och leksaker som piper övergå till tystnad och då hittar man henne djupt sovandes på något trångt ställe om hon inte hunnit krypa upp i famnen. När man ser henne sova smälter man litegrann. Eller när hon kommer tassande nyvaken med trötta ögon så kan man inte motså att ta henne famnen för att gosa och pussa på henne. 
Under de 3 veckor som vi haft henne har jag inte ångrat mig en ändaste dag att vi skaffade hundvalp. Allt jobb betalas tillbaka i kärlek <3