Lilla Amy <3

För 2 veckor sen var vi och hälsa på vår lilla hund. Då var hon 5 veckor gammal. Nästa vecka blir hon hela 7 veckor och på Söndag får vi hämta hem henne. Fick ett meddelande idag av uppfödaren om att valparna har blivit veterinärgranskade och chippade och att allt är bra. Det meddelandet blev jag glad över. 
 
När vi såg valparna för första gången blev man kär direkt och man ville nästan ta hem allihopa. Vi fick träffa både mamman, pappan och valparnas morbror, vilket jag tyckte var jätte bra. Mamman gillde jag bäst eftersom att hon påminde så mycket om vår tidigare Bischon Frisé hund Cindy. 
 
 
 
Det som jag var mest nervös eller ska vi säga oroad för var att hur vi skulle kunna välja ut en av valparna. Hur ska man veta att man väljer rätt valp? 
Det fanns 3 stycken valpar, två flickor och en pojke. Vi ville ha en flicka från början men om pojken kändes mera rätt så visst skulle vi ha kunnat ta den. Ena flickan var redan reserverad så vi hade att välja mellan den andra flickan, pojken eller ingen alls. Varför vi valde just flickan var för att hon var mera social, trivdes bättre i våra famn till en början och lekte och busade med oss. De två andra var mera försiktiga och blyga men vågade sedan mot slutet komma fram för att busa med oss, men vi hade ju redan blivit förtjusta i den lediga flickan. 
Alla var söta och busiga och lite olika i sättet och det är såklart svårt att säga om man valt rätt valp. Jag tror att när man får spendera mycket tid tillsammans så växer man ihop med varandra ganska snabbt. 
 
Namnet då.. det var svårt att välja men nu heter hon Amy i sina papper och jag tror nog att vi kommer kalla henne för det också. Vi hade flera namnförslag men Amy var vi mest överens om att hon ska heta. 
 
Efter 8 månader av väntan och förberedande så tror jag nog att vi är åtminstone lite förberedda på att få hem vår Amy. Men mycket jobb har vi framför oss. Idag väntade ett stort paket på trappan full med fina hundsaker och en hundbur. En hel del saker har vi redan skaffat och en del av Cindys saker kommer vi nog att använda men lite nytt behövs ändå :)